Friday, December 3, 2010

Rahsia Artis Yang Dibongkarkan



Pagi tu aku pergi kerja macam biasa, dengan menaiki Perodua Rosmah kaler oren... Proton Najib ku rosak lagi... Enjinnya dah tua sangat kot... Tayar pun dah kempis... Disebabkan aku bangun awal pagi tu, aku pun pergi brekpes dulu kat warung mamak... 


"Dei, kasi nasik lemak sama milo suam satu... Bagi yang sedap-sedap punya", pesanku kepada encik mamak... 

"Hei bos, semalam punya makan pun bos tarak bayar lagi", balas encik mamak pula... 

Aku menjadi sangat bengang dengan encik mamak... Aku ajak encik mamak tu gaduh kat belakang warung... Encik mamak pun setuju... Tiba-tiba dia keluar dari dapur sambil bawak pisau daging... Cilake! Aku terus lari... 

Aku lari sampailah kat satu lorong sunyi... Pelik, kondom bersepah tapi takde sape-sape pun... Selalunya banyak mak nyah berkeliaran kat situ... Pastu baru aku teringat hari tu hari Senin... Mak nyah tu sumenya cuti hari Senin... Nak rehat kata mereka... 



Tetibe, datang beberapa mamat yang nampak agak samseng... Sumenya bermuka ganas... Sumenya hisap rokok... Sorang je yang tengah kunyah chewing gum... Mesti yang tu ketua mereka... Aku terkesima sebentar... 

Tak pasal-pasal diorang pegang aku... Aku menggelupur mintak dilepaskan... 

"Hei bodoh!", jerit ketua samseng...

"Sape bodoh?", tanyaku inginkan kepastian...

"Kau lah!", jawabnya...

"Owh...", balasku...

"Bagi sume duit ko ngan pape barang berharga ko kalau taknak 'mati' !", pinta si ketua samseng sambil mengacu pisau kat zip seluar aku... 

"Tolonglah encik samseng... Aku dah takde duit dah sekarang ni... Nak brekpes pun tak lepas... Kalau ko nak bini aku pun ambik jelah... Janji aku selamat... Plis!", rayuku kepada ketua samseng... 

"Sape bini ko?", tanya beliau padaku... 

"Nora Danish", jawabku... 

Tiba-tiba mereka sume tersenyum seolah-olah dapat jaringkan 5 gol sekaligus macam Berbatov dan bukan macam Drogba... 

"Baiklah kalau camtu... Bagi nombor tepon dia ngan alamat rumah ko cepat", kata ketua samseng lagi...  

Aku pun terus bagi tanpa berlengah... Pastu mereka sume pun berambus... Nasib baik aku selamat... 

Itulah episod hitam yang menyebabkan aku ngan Nora bercerai dan bergaduh sampai sekarang... Ketua samseng tu pergi bagitaw sume nya kat dia... Sekarang Nora dah jadi penternak katak... Mungkin aku bukan Putera Katak yang sesuai untuk dia... Tapi, Alhamdulillah, aku bahagia dengan bini baru aku sekarang... 


Aku harap takde orang nak rompak aku lagi...

67 comments:

adrinaqamarina said...

imaginasi tahap paling tinggi ne!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

pelik aku tgk kau nie !
tulis ape2 je..
tpi best !

apezs shah said...

gilerh!! haha lawak laa u ni... adehs.. tahap ciban gelak ni.

.:: Zul ::. said...

wakaka~ tak abes2 ngan bini ko si lisa tu ye..haha

yanshumill said...

lisa pon lisa lah . hahah

cik miera said...

ni la ye semua..contoh org yg kuat berimaginasi..haha..klaka la..adess

fariehan ibrahim said...

hahahaa
jln crita ntah pape, tp penggunaan ayt tu best!
eden golak gulim2, XD

buDAK keCIK said...

kahkah...

cyan kt nora danish tu...

ko ni x syg bini laa...

abes la nnti bini baru ko tu.kang nnti yg tu pn kna gadai~!
adeyh

mrs Gee :) said...

adush.. xlarat duk sengih sorg2.. kang gelak kuat2 org ckp xbtul plak.. tinggi btul imaginasi bdk nih... cam real jer.. pict last plg xthn..

Bella ♥ said...

uwaaa~ hampeh hampeh! hahahaha

ok la.. not bad la second choice ko tuh. hahaha ;DD

TWEETY BERT said...

ahhahahahahha *guling2*

+d.O.Y.A.h+ said...

aahhaha. ngeng la anak aku =.=''
nora danish bahagia dgn katak tuh :P
cet. mesti ptg2 tgk cite putere katak an. auww. anak mak gelinyah

Shaofie said...

hahahahah. memang lawak la lu...

weh, free-free jom la join contest dekat blog yeaaa. jom ajak ramai-ramai.

sCHACINTA .D said...

nora danish lebih cute dari lisa...hehehe..terkasima(achemmm!!)><

h A n Y S said...

hahahaha~! tak boleh blah gambo last tu! muka macam bajet je
lol~!

iszieylyanziy said...

haha,,lawak je

tim said...

hahahahaha gila imaginasi..

putera katak best..!!

NiK iMaN said...

ececeeehhh.... muka konon2 control kan(walaupun edit) hehe..letak r muka senyum smpai ke telinga sket!ehek

nohfee said...

gempak betol!
dari intro smpi ke akhir. hahahaha.

nursarah puteri biru said...

alah. lambat baca blog kau ni. aku dah vote orang lain dah..

pe2 pun, best of luck!

nazalya said...

ahaha.. tinggi btol imaginasi ko ek.. hehe..

mRa amira said...

u curang!

siti rahmah bahrom said...

sengalnye!

ayu toink2 said...

xleh blah imaginasi ko...

zacky ~786~ said...

blh gilerr aku bca.. tergelak sorg x2..
:P

baby bucuk comot ^_^ said...

x takot kena saman ker...tulis ikot sedap jari jer...baik2 naaaa

wannurfazrini said...

serius gelabah tak terhingga !

mOoN said...

adoi...hahahha...
rasa cam nak garu je tekak ni...

hans said...

adoi tapit
nampak sangat tak real tu
sini lagi real
ko usha link aku bagi nih

Siapa Kekasih Lisa Surihani?

Amalina Jo said...

deyy smua cntik2 ko rembat XD

rossoneri said...

eceh ada hati

Lady Ann, said...

wow, thums up && up !
haha ~

Q E E said...

Entah apa apa entah kau merapu. Nasib dapat LISA. Haha

☆aDihAys☆ said...

waa..nora danish dilepaskan..
lisa surihani di ikat..

fYZa said...

siott!! haha mati kutu aku~

khaiyisah husna said...

hahahaha...woi agak2 la, sakit perut ketawa nih

2+2=5 said...

hahahahahaah lawak gilerr trekekkek org baca ;p

Misz-sakura said...

haha sekali tengok macam hebat je gambar ngan lisa tuh tp 2 kali tgk macam hampeh daa

zyra ong said...

bhahahahah..saket perut bace nih..
kelaka gler doe..
asl kepale besa sgt?? sah2 edit..

iqbalhakimi said...

mak ai..gambar last uh bikin jeles jek..haha..

Aidy Shahiezad said...

clever act... ahaha... :D

neway, thanks utk promosi percuma itu... huhuhu... :)

Bert said...

aku kasi pinjam je lisa tu, esok pulang balik

hanisah said...

huahua.berangan nombor 1!

filiana said...

haha tggi imaginasi..thap dewa pnye

yaya said...

terlepas peluang aku nak kawin dgn lisa surihani.

kai azmier said...

sedap dowh entry ko ne.. cite mengarut tp layan pale gk bace.. hahax!

S.U.R.I.A. said...

amboi...sodap yer peluk lisa..hhahahha....sngt kreatip

absolutely emy said...

hahahaha... kelakar la :)

zahra pazim said...

gelak guling2!

sengal ke aku? said...

haha..gempak gile..

Faezah Hannah Al Baj said...

hahahahah~ imaginasi tahap max neh..hahaha nk gelak kuat2

Miecyber said...

Kelakor giler hehehehe

Lovely Bella said...

pergh.. en samseng bawak lari trus ke bekas bini ko nora tuh? adeh..

Faizal n Fashitah said...

Ceh.. aku ingatkan kisah benar.. anyway, nice one bro wakakaka!..

green yg gorgeous said...

hahahha..bai,lu crop kepala hero tu ke?hhahaha

miss miera said...

owh...dude nora danish upenya..
hahahahaha
like like !

m.a.r.i.n.a.r.i.z.u.a.n. said...

best blog nie... ok kite vote blog kamu...

fatin hanani said...

hehehe wahh..ingtkan btoi tadi heee
pandai kan wat cita :D

syakira0uhlala said...

ouuu...Nora Danish.. ^,^

RastaMat said...

baek la lu brader..
kem salam sama binik baru...

karl said...

hahahaha tak guna!

Syamimi Nadia said...

kalo biase org kate bapak lawak., tp sy nak wat trend bru. emak lawak..hahahaha.

serius lawak.yang last skali tu yg xthn.hahaha

cimut munniey :) said...

HAHAHAHAHA sumpah perahsantan! :D

Siti Zafira said...

Haha! 100 bintang punya imagination! Walawey! =))

Konon kau sangat innocent macam Bieber dan sorok kat dapur dan menggelupurlah?

LOL.

anassuhada said...

haha. nice edit bro...
tp tone kulit nampak sgt berbeza tu...;p

Anonymous said...

Saya biasanya tidak posting dalam Blog tapi blog Anda memaksa saya untuk, bekerja luar biasa .. indah ...

Anonymous said...

hahahahaha......giler arrr....citer ko lawak tahap gaban!!!!

back to top