Thursday, December 2, 2010

Seronoknya Blackout



Sekarang ni rumah aku asyik blackout aje... Blackout pulak time petang sampai pagi buta... Panas gila, nyamuk berlambak-lambak... Semua rumah nampak lilin aje... Nasib baik aku ni suka main api... Time kecik-kecik dulu sanggup pergi kedai nak beli mancis 2 kotak... Pastu main bakar mancis tu semata-mata nak bau belerang dia je... Memang high bau belerang ni... Sem lepas aku ngan Ayap siap curik lagi mancis kat makmal mikrob... Orang lain sebok buat eksperimen, kitorang sibuk habiskan mancis... Siap kantoi lagi ngan akak lab yang tak reti sebut huruf 'R' tu... 


Lagi best kalau ikut bapak aku pergi stesen minyak... Bukak tingkap luas-luas nak bau petrol... Nikmatnya macam dapat peluk Lisa Surihani tiap hari... Tapi, sekarang ni aku dah tak minat dah... 


Masa blackout selalunya aku main bakar-bakar serangga guna lilin... Bunyi diorang kena bakar tu memang best... Macam goreng keropok je... Takpun main titis-titis air lilin tu kat kuku... Pastu biar sejuk... 


Pastu, main bayang-bayang... Buat bentuk arnab, kuda, hanjing... Dah tengah gelap-gelap tu nak buat apa lagi kan... Bukan apa, takut jumpa hantu yang paling aku takut masa kecik-kecik dulu... Hantu apa?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


 Hantu kopek lah! Lagi mau tanya...

32 comments:

apezs shah said...

hehe suka main api rupenya.. best juga tu.. mcm2 perangai ada kan ehehe..

follow here.;)

ashraf said...

hazmi yg tak update pon ko promnote.klu cmtu bole ko promote munzir skali hahaha

Faiz Tapit said...

aikk... munzir pn ade blog ke??

miss miera said...

eh,hantooo laen xde ke????hahhaha

/Dayah//Nurul/ said...

buruk bbenar gambar hantu last, faiz suka sebnanya kan

ashraf said...

ade.tp ntah ape url die.bkubur gak macam hazmi :P

p/s besar syal tetek! gedoboh2 dah tu!

FaZira HaLiM said...

hye coursemate! =)

buDAK keCIK said...

ngokngek la ko ni~!
hantu tu jgk yg ko nk sebut.
yg ak taw,mlm2 buta cenggitu hantu raya yg byk merayap wei..

kalo hntu kopek tyme main nyorok2 tu beliau ade la
kahkah

adrinaqamarina said...

kalau kat rumah, mama tak kasi main bayang3 cenggitu sebab nanti malam3 mengingau. so sebab tu time black out selalu kena tdo awal.

hahah.

tu dulu la.

rossoneri said...

hahah sabo je lah..itu pun high ka

+d.O.Y.A.h+ said...

agagaga~ kosmetku yg mantab :P

tetiba rasa kurios nak belek2 apa ada bawah tetek hantu kopek itu :P ada BE ke ek agak2?

ika~~ said...

aku pun suka main bayang2 ngan tgn tuh!
haha.
plus aku suka main bakar2 rambut kat lilin.bau dia..mngasyikkan!
haha.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

bau mancis mmg best !
hahahahk !

kai azmier said...

betol betol.. bau mances mmg terbaek.. nak lg besh g bakar bunga api..

Hanis Azla said...

suka jugak main titik2 lilin masa kekecik dulu..

zAty si gAdis riAng !! said...

bile xdak letrik, aku suka takutkan adik2 aku. sbb diorang penakut. hahaa



bile nak pomot aku neh?
hahaha.

wannurfazrini said...

ayooo takde selera tgk tetek tu , hahah

cik bintang said...

kakaka wakkakaka
hantu kopekk ?
kah kah kah ! seyes boleh dpt award blog nieh !

Luffy said...

woitt..pomote r aku nye blog..aku baru nk up cket..haha

Aidy Shahiezad said...

aku ingat aku sorg jer yg suka bau minyak tue.. :D

----------------
my new latest entry:-

Inginku Terbatas Dek Sebuah Ranjang !!
http://aidyshahiezad.blogspot.com

tim said...

scary sungguh hantu itu

Hfz A. said...

kah kah kah!
memang true!

cikpia said...

"Siap kantoi lagi ngan akak lab yang tak reti sebut huruf 'R' tu..."

sejak bila lisa surihani jaga makmal?? he he........

eastzatul hidayah said...

err...baru je lepak kat blog nie...selalu gelak sorang2 baca entry kat sini..seb bek org tk kata gilerr gelak sorang2..

Amiey White said...

bawah nya hantu x tahan T_____T

Nyssa Nuar said...

hahaha...x leh bla...

Encik Luncai said...

alamak..hantu kopek..cabuttt

yaya said...

KAHKAH, main masak masak kau suka tak?

eiela said...

suka tiup lilin bila lampu dah ada lepas blackout je. wat macam tiup lilin kat kek besday. hehehe

Latest Entri :
Senyum Itu Sedekah
Bila Si Dia Bertanya

Faiz Tapit said...

hahaha... best ape

RastaMat said...

perghh..
memang stim...

paesarangjunhoseobang! said...

faiz bkn dlu mse skila ko stim bau liquid paper ke??

back to top