Wednesday, November 10, 2010

Orang Kita Kahwin, Syaitan Tepuk Tangan


Potong stim la lu budak!

Dah lama aku tak buat entri yang menjahanamkan manusia yang lain... Tak senang duduk betul melihat orang lain gembira tatkala aku stress jawab exam... War war war!! (ni gelak jahat aku skang, jangan nak tiru)
Kali ni aku nak hentam pasal sikap orang kita sendiri pulak... Aku malas nak cakap pasal MLM, Sani Ekspres atau Saiful Bukhari... Yang aku nak cakap cuma pasal mende yang penting lagi bermakna... Apa dia?

Kahwin

Sape lah yang taknak kahwin kan?

War war war!! Malam ni jongkang-jongket!

Kahwin ni bertujuan mengelakkan anak-anak muda dari memantat sesama sendiri tanpa ikatan yang sah... Itu tafsiran aku sendiri... Jangan tulis jawapan camni dalam exam... Apa yang aku tak puas hati pasal kahwin ni ialah sikap orang kita yang suka membazir... Sekarang ni kan, kalau nak kahwin berapa ribu kena prepare? Paling-paling kurang pun 10 ribu, kan? Lagi-lagi kalau bakal isteri tu berjawatan tinggi atau mempunyai ramai kenalan di facebook...
 Itu belum masuk lagi jumlah follower di blog mereka... 



Boleh kata bab-bab ni diminati oleh para gadis... Kalau yang dah berpakwe tu mesti pelbagai soalan jijik akan mereka lontarkan... 

"Mucuk, nanti kitew kawen kat hotel nak? Pastu jemput artis, panggil wartawan... Kalau boleh darling nak 1 Malaysia tengok kitew kawen... Eeeiii bestnyew!! Ngeeee... Weeee... Hik3... (ni gelak jahat gadis-gadis)

"Baiklah darling... Mucuk sanggup redah lautan najis, mendaki gajah , mandikan beruang, tak tengok porn sebulan dan sms tanpa henti untuk darling! Anything for you my dear... Kalaulah darling tak wujud dalam hati mucuk, mucuk berak pun tak lalu, kencing tak lawas, dan mungkin tak mandi wajib seminggu"

"Oh mucuk... That is so schuweet

Pastu esoknya clash...War war war!!

Tu belum lagi aku buat dialog pasal nak berapa orang anak, nak namakan anak apa dan kahwin umur berapa... Haih... Kompleksnya wanita...Sampai Adam Lambert pun jadi gay...  


Bagi aku lah kan, jangan pentingkan duit hantaran ngan berapa inchi pelamin tu... Yang penting sebenarnya keserasian dan keikhlasan  
pasangan tu sebagai suami isteri nanti... Itulah pilihan seumur hidup dan yang utama dalam konteks hidup berpasangan... Kebahagiaan pasangan tu bukannya ditentukan oleh bilangan manusia yang tolong bersilat di depan pengantin dan berapa banyak kompang yang terlibat... 

Niat tu yang penting... Kalau setakat buat kenduri sampai abes 100 ribu pastu 2 bulan dah cerai watpe kan... Baik masuk AF dan jadi 'artis'... Kalau dah jadi artis ni kahwin cerai tu merupakan mainan mereka... 
Pastu dalam surat khabo mesti ada tulis:

"artis A dah tak duduk sebumbung dengan artis B" 
"artis A sembelit 3 hari mengenangkan artis B"
WTF! bosanlah wei!





Tapi, berlainan dengan kami... Setelah 3 tahun setengah bersama, kami tetap bahagia dan merancang untuk menimang cahaya mata tak lama lagi... 

"Faiz ni caring dan baik orangnya, walaupun sedikit nakal", ujar Lisa sewaktu ditemuramah media...




P/s: Jangan membazir

50 comments:

hakeem kira said...

"Bagi aku lah kan, jangan pentingkan duit hantaran ngan berapa inchi pelamin tu... Yang penting sebenarnya keserasian dan keikhlasan
pasangan tu sebagai suami isteri nanti... Itulah pilihan seumur hidup dan yang utama dalam konteks hidup berpasangan... Kebahagiaan pasangan tu bukannya ditentukan oleh bilangan manusia yang tolong bersilat di depan pengantin dan berapa banyak kompang yang terlibat... "

aku tau ko tak iklas tulis ayat ni kan . hakhakhak~

rinaDOrina said...

hahaha...baik punya edit..:P

nazalya said...

membazir amalan syaiton.. aha..

Hfz A. said...

dah tiga tahun baru nak ada anak?
ish ish ish.
musykil saya.
hahaha

adrinaqamarina said...

adoi. smart betol gambaaaaaaaaar.

moral entry, jangan membazir ye :D

Rozuan Ismail said...

nak jugak lisa surihani dia tuh.. kompleksnya pompuan nih..jadi gay la baik..haha

Daus said...

nak gelak gak.. war war war...

Amiey White said...

tak nak kawen~~~~!!!!
hahahhahaha

uNa da wiTch said...

kahkahkah .
faiz ni gedix org nya kata adeq lisa .hehe

halyda hisham (^_^)v said...

hahaha
k.e.l.a.k.a.r
ko ni wat aku gelak sebaek sje aku bangun tido
terserlah taik mate n gigi aku
hahaha
tahniah!

grOundnUt said...

hahahaha...
Artis mmg macam tu...org dah banyak duit..biarkan saje mereka ngan labu² mereka...ngehehehe...^^'

eZad niMo said...

betul3~!! sy setuju itu pdapat!

http://ezadnimo.blogspot.com/2010/11/jangan-takut-kahwin-awal.html

hehe, jgn marah~ =P

cik puan akish said...

aagagagg..tak tahan betoltp mmg cun gambo tuh:)

airazulaikha said...

" اعظم النساء برآة أيسرهن مؤنة

"Kebanyakan perempuan yang berkat perkahwinannya ialah yang mudah ( rendah ) tentang
perbelanjaan ( mahar ).
( Riwayat Ahmad dan al-Hakim )

mahar/mas kahwin wajib...
hantaran itu lebih kepada adat.

IQBAL ZARIN said...

nak kawin ngan aku mas kawin kena senaskhah Al-quran. lebih dari tu, tempeleng mas kawinnya. hahaha

|Silly-Willy-Sarah| said...

isu kahwin ni.. kenkadang 2 bukan yang nak berkahwin tu yg beriye2.. mak bapak yang over.. cmne? lagi2 ank tunggal ke anak sulung ke? parent confirm nak yang extravaganza nye.. kate raja sehari kan? xkn nk jadi raja kapoor? haha aku merepek..
kalaw mcm 2 cmne?

Faiz Tapit said...

>sarah

Tu lah gunenye nasihat... Pentingkan kesederhanaan... x salah lgsg kite tegur parent kite sndiri selagi ianya betul dan dgn beradab... daripade spend duit lebih2 tuk wat knduri, baik simpan tuk wat g haji atau prepare tuk emergency case... lg bagus...

suke hatilah nk wat majlis gempak2 camne skalipun tp biarlah berpada2 dan x membazir

sarah honey said...

blog encik xpernah gagal wat aku gelak.hahahahahhahhaaa

Faiz Tapit said...

terima kasih...
warwarwar

BLADE EDGE said...

zaman skrg ni semuanya mahal kot...tu la byk perabih kat kawin jer...

nak save, kene ada duit lain pulak...

Nadira Nasarauddin said...

haha. klakorr!!!!! :P

LiSa KhAiRuL said...

gambar last tu pergh....
dngn dialog terakhir tuh...ayat,x bley blah..
hahaha...sakit usus den ketawa....

MissGabaN said...

....naka kawennnnn....!

Gayahspears said...

hihi.. n3 yg menarik.. gayah pon nak kawen..
nak zuriat yg baik... cewah.. mood gatai is on..keh3

kobEj0rdan~ said...

blog aku ko xmo pomot??hehe

Noor Faezah Mazli said...

faiz kalo x mencarut mmg xleh, terbaek wokk. hahah

SURIA AMANDA said...

Giler kewl entry ko dik...caya la..part last yang x menahan tu..mesti ko tgh tension exam kan?

Kenzo@MrConteng said...

aku xleh trima pic last skali..haha..tekejut kejap je,lps tu gelak! hahaha

Faiz Tapit said...

hahah... ramai la tkejut...

/Dayah//Nurul/ said...

jongkat jongket tak bole belah. camne tu
aku ngaku takut nk kawen.
prasan taksuda faiz tapit ni ngn lisa haa............... smg bagia

pdot said...

lolz,,tq faiz

puspa said...

mmg puspa la ko..hahaha

En iLham said...

haha
memang betul..orang kte ni suke membazir..tgk dulang hantaran sudah..tinggi gile sampai tak nampak muka orang yang bawak tu


yang penting entri ko memang meletup. haha

Aidy Shahiezad said...

hahaha....
tersangat la betul....
boleh muflis gara2 kawen cmnie... hohoho... ;)

-------------
visit my new entry:

Ramah 'Ramas' Mesra Hati...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

waalllaa! said...

amboi syok nampak kena pelokk..haha

mijieywardie said...

boh!! jumlah kenalan fb ngn follower blog amik kire gak ke?? naye la laki2 hensem xda duit cam aku ni..

aeron yon arshad said...

war war war.curi kjp.sehtailo entri. war war war.

Bert said...

oi oi, ko potosop gmbar aku tu woi

f_aRa_aINa989 said...

uih..x pernah nampak pun poster dgn lisa tu..
;p

Faiz Tapit said...

haa... tgk baik2 lah...
war..war..war

Ckin Kembaq said...

Sebolehnya tak mau susahkan bakal suami..Bersusah-susah dahulu untuk kesenagan masa depan...

p/s : Tak mau la bakal suami terseksa sbb duit hantaran..kan?n_n

cimOt said...

ouuuhhhh..lisa ngan u ker..senyap2 jer ea..hahahaha

ika~~ said...

agak pedas entry ko..
hahaha
emm setuju lah..susah nak kawen skang ni. aku taknak letak tggi2,takmau wat besaq2,taknak jemput dj2, tp fmly nnti pk ape plak kaan?huu..konplik betul :(

SoutulMujahid said...

jongkang jongket? mcm sial. hahah

aQbukanPuteriKepadaRaja said...

sy mo tnya....
sikit jaaaaaaaaaaaaa...
napa gambar plg last 2....
mcm something wrong d sana????????

(??)

dayah SnoW Heuka said...

eheh klala laa ape2 pown mmg bes :))

NuR 'aQiLaH said...

erk*
gua da kompius warna kulit muka lu
dgn warna kulit tgn lu.

bhahaha

AYIE said...

dlm bnyak2 post ko, yg ni feveret ak.. asal ni x tmasuk dlam 'entri2 plihan rmai' ha?? huhu

aku terjumpe blog ko taim search gamba kawen kat google.. gambo jongkang jongket tu aku da pinjam masuk dlm entry aku http://duniayangsekejap.blogspot.com/2011/01/kawin-kawin-kawin-nikah-dan-kawin-lagu.html

dakpipimerah said...

untung lisa dpt laki cm kau,, patot le hepy ending je,,haha,, kau pon kelakar je orgnye,, HAHAHA

Ratna Syazana said...

sengal..sengal..sengal ! haha

back to top