Thursday, November 25, 2010

Kisah Aku & Lisa


Sekadar gambar hiasan

Pukul 9.44 pagi... Aku tergesa-gesa pulang ke rumah setelah mendapat mesej dari biniku, Lisa yang mengadu sakit kepala... Mungkin migrainnya datang kembali... Sebagai seorang gentleman, aku menjadi risau... On the way nak balik tu, traffic jam pulak... Aku jadi kalut sampai terlanggar motor polis... Pastu aku main pecut aje... 

Sedar-sedar je, ada 2 motor polis tengah kejar aku... Sambil-sambil menggelabah tu, aku tunjuk isyarat lucah kat diorang... Aku nampak yang sorang tu balas balik kat aku... Cis, pegawai kerajaan yang tak beretika... Kami berbalas-balas isyarat lucah sampai Mitsubishi Inspira aku terlanggar divider jalan... Aku keluar dari kereta tanpa membuka helmetku dan terus melarikan diri dengan berlari...

Proton Lancer

Badan aku yang taf membenarkan aku berlari dengan agak laju... Lebih laju dari Windows Vista yang ori... Aku pusing belakang untuk melihat sama ada encik-encik polis masih mengejar aku... Huh... Dah tak nampak langsung batang dan batang hidung mereka... 

Aku baling helmetku kat budak-budak yang tengah main congkak tepi jalan... Sakit hati melihat anak-anak muda yang tak reti menghargai permainan video... Aku mula berjalan perlahan-lahan sambil menyalakan sebatang rokok... Rokok murah je, dah naik harga kan... 

Tengah berjalan tu, kena kejar anjing plak... Cilake! Rokok aku tak abes lagi... Aku berlari sampailah kat rumah aku... Punggung mantapku calar-balar dikerjakan anjing... 

Yang aku peliknya, dah sampai kat rumah tu, aku nampak biniku tengah syok siram pokok bunga sambil menyanyi-nyanyi...
 Dengar-dengar macam lagu Amuk... 

****************************************

Lisa: Eh, awalnya abang balik?

Aku: Bukan ke lalink cakap lalink sakit kepala tadi?

Lisa: Takde pun bang... Lalink elok je ni... Abang ni nape kusut-masai cam kena gangbang je ni??

Aku: Err...

******************************************

Aku cek balik sms yang aku dapat tu... Rupanya Lisa Seridewi! Bukan Lisa Surihani... Aku mencarut tak henti-henti dalam 3 minit setengah... 


******************************************

Aku: Abang ingat lalink yang mesej tadi... Hadoii...

Lisa: Umm... Takpelah bang, alang-alang abang dah ada kat rumah ni 
bolehlah kita buat sesuatu... Semalam kan tak sempat... Hehe...



Aku mengangguk tanda setuju dan terus ke bilik tanpa banyak soal... 




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




Doakan kebahagiaan kami... Amin3!
(Ini bukan photoshop, jangan nak fitnah aku)

82 comments:

/Dayah//Nurul/ said...

amboi, kemain ngedit. nice try gatai

L.O.V.E hUnTeR said...

hahahaha..soyot tol..hahaha kreatif2 I loike!

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

amboi! pandainya dia ek nak amik kesempatan...hehehehh! ;)

+d.O.Y.A.h+ said...

cretttttttt..
bongeknye pais.
adehhh.

piKOk said...

kahkahkah!
lawak tol..

+d.O.Y.A.h+ said...

macam biasa. kepala lagi gelap dari badan ;p

IQBAL ZARIN said...

rase nak kasi jari tengah kat ko bile nampak gambar last ni. hahahahahahahaha....

Faiz Tapit said...

hahah...idop kene pndai amek kesempatan

gadis yang ingin kurus. said...

gilos betoi. hahaha

siti rahmah bahrom said...

wakakakakaka...!!! sengalnye! yang gambar tu lagi tak boleh bla

erin azizan said...

eh ko ni memang ada tona kulit yg berbeza eh..muka kaler lain leher, lengan sume kaler len..errk ni nak kire masuk kategori kaler ape eh?

ha ha ha ha

Rozuan Ismail said...

pergh..tangan tuh liar betol..haha..apasal la bini tuh x perasan..haha..laki dia main kayu tiga,,huh

dyah pinky! said...

klakar2. wat aku gelak jek.

aku doakan kebahagiaan korg. wakakka.

Faiz Tapit said...

owhh... terima kasih!!

Anonymous said...

BABI SUNGGOH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cik Gallus Gallus said...

cis sungguh gatai
edit boleh buat mcm-mcm
tp gmbr tu nice

beLalanG said...

ok fine!!! hahahaha...

beLalanG said...

hahhaa... komen yg first tu silap lak...
taste ko hebat bro! :)

Faiz Tapit said...

haa... tw pn ko... kah3

ariph™ said...

gua report lisa lu main kayu tiga dengan lisa sridewi.

selang beberapa hari lisa mintak cerai dan lu lepaskan dia.

gua terus masuk line untuk memujuk hati lisa yang masih berduka. akhirnya lisa surihari jatuh cinta kepadaku.

ashraf said...

DEMAM LA SYAL BACA ENTRI NI.FAKKK!

platipus said...

mmg shiLaKe gila!

Faiz Tapit said...

manyak shilake lah!
hahah

BLADE EDGE said...

salam...

huahahahaha.... sakit perut aku gelakkan citer ko...

:-DDDDDDDDDD

cik aiNGE said...

aku yakin kau xedit pown gmbr last skali tuh..sungguh yakin!!!!!
100%..chaiyok2..

F.a.S.h.E.e.H.a said...

Elok sangat. Lain kali tgk mesej betol-betol. Hahaha!

zacky ~786~ said...

hahahaaa..~ gLerr bestt .. kuar air mata dh nie.. ktawa yerr psl

Noor Faezah Mazli said...

hahahha. meroyan sungguh laaa

sarah honey said...

amboi...sakan buat cerita! hahahhahahahhahahaaa

aima said...

kreatif sungguh...haha...jd lawak tu...baguih baguih...

faizs said...

sejak ble ko dgn lisa ni bro.. kahkah..

Qhamel said...

gedik. hahaha

murnimahyum said...

ok! pic yg last 2 mmg xleh bla...
aku percaya tu mmg pic tu ori~ aku percaya!!

Ciao Annin-sama said...

Ngek betol lah!!! Tang pegawai kerajaan yang x beretika tu yang x bleh blah! Hahaha!!!

Budak yang tengah main congkak pun dibaling helmet! Siot je ko nih! XD

Nur Misnan said...

ramai benar jejaka malaya
minat LS.. huhuhuhu

Tak ada sape ker minat FS..

Sasa Al-Sharif said...

hah, masa dikejar anjing tu patut ko berak kat muka anjing. baru best cerita. lisa surihani pulak tengah lepak tengok cerita otromen kat chanel ceria

Vanilla Popsicle said...

weh muka tak sama kaler dengan tangan camne? :P

Akmar Naqhi said...

stuju ahh ngan +d.O.Y.A.h+ :)

Peni Anani said...

hahaha.. gulink2 gelak aw... poyo jew...tp mantop....

Faiz Tapit said...

hahaha... jgn jeles2 ngn aku key... kah3

meen said...

hahahahah . kretif gila kau . lawak !

Miz CanisTaL said...

hahahaha... adeh.. seb baik ceta best.. x pe la.. aminkan je la.. kang kecik ati lak.. hehe... amin..amin..

PP HYUN JAE said...

cis..gambar farid kamil ko edit,,,hahaha
mana nora danish ko?? vanish kaler....

alexa yussida said...

haih..xkan dpt bini lisa surihani texting awek lain lagi kowt..ishk!lelaki...tettt:p

juz kidding*

grOundnUt said...

wakakakaka...terbaekk...aku paling suke part baling helmet kat bebudak men congkak tepi jalan...^^'

misSbLurRy said...

ahahaha.....main congkak cool

Tyra Hanim said...

ta ley belaaa.haha (=

Emilia Emira said...

hahahha sengal gler..gelak guling-guling bace..
len kali save betul-betul name ekk..baru xtertukar..kan letih jea berlari..aagaga!

Faiz Tapit said...

okehh... pasni akn berhati2.. hahah

delarocha said...

ceh...sejak bile lisa surihani beralih arah ni?? aku rasa lisa ni mmg suka org yg pakai spek.. mcm aku dan kau.. haha

cik hani said...

hahahaha.kelakau..guling2 tahan gelak sebab pakai bedak sejuk..xleh la nk gelak beriaaa..adoiii.

violet VC said...

Adoiii...beza gilak kulit muka n tangan..hehe

SoutulMujahid said...

cait. siot punye cerita. mcm hampeh! hahahaha

kobEj0rdan~ said...

buyet la tapit, dapat pegang lisa punye tuutt.hehe

✿....rossa alina....✿ said...

hahahahahaha..warna kulit muka ngn leher lain plak..adehhh...

AiDa AzRyN said...

haha~ nmpk sgt mcm edit~ XD

An Najwa said...

hahahaha....real seyyyy....=)

♥cutebabygirl♥ said...

hahahaha!!!!!!!
gambar macam sengal!!!!!!
hahahahha..
gatalllllll

Faiz Tapit said...

CBG: ape plak... dah laki bini.. kah3

mira the monster said...

bia betik gmbr gn lisa?
hohoho

Ard said...

webcam. hahah

Faiz Tapit said...

betik ah tu... kah3...

webcam ape lak ko ni... tu jurugmba pro amek tu

Roxy zai said...

ngehngehn..windows vista x laju mana pown!!ahahuahuahuha..brapa byk lisa dah bang oi~!!;p

penyebaran tanpa sedar tu membantu org kafir laa

kimchisu said...

ye, etu bkn photoshop..hahahahha
doa agar anda bahagia ^^
huhuhuu

Faiz Tapit said...

mmg x laju lgsg la... ngeh3

MissAinia said...

hahaha cittt , bahayaa nih. btw , nice edit , awak :D

beLLa said...

LOL! gmbr taley blah ;p

choc_vanilla said...

weh... terang2 tone colour muka ko ngn leher tu lain...
mmg photoshop...
tpi sengal gak ko nih... huhuhu

.s.o.f.i.a. said...

sangat babi ini citer!!!!!!!!!!!!! arghhhh, caner aku bley terjebak ngan blog sengal ni!!!!!

Faiz Tapit said...

hahah... sape suro masuk blog aku lagi...

Why Farouk said...

wey,sumpah ak x thn bce entry ni!!
gler r ko ni pais..!!

Faiz Tapit said...

ak mmg gila gak la... kah3

whitecoffee said...

bez la cita ni..
suka sgt...

nadey said...

damn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tp ko edit mmg cun!

Syuki Mohd Sidi said...

huhuhu... ske entry ni...:))
n nice pic :)~lOl~ heheheeh

Malek Ku said...

cm sial doh ..haha.. letak ah badan tough2 sket..baru mantap..hhaaha

Nyssa Nuar said...

ni sengal tuk kali ke berapa x taw...bro apesal kaler kulit x same..hak3..x ckp pon potocop...huk3..

shahinaaz said...

nice story,, suke berangan ek.. kreatif ar,, angan2 tuh

misz sheyla said...

sape yg pitnah photoshop 2 mang sengal r bro...kehkehkeh..ampeh tol

epadzz zainal said...

eeeee...malu kat org..ngah3!!!
ape la ngko neh!

shue_fearless_gurl said...

Aku baling helmetku kat budak-budak yang tengah main congkak tepi jalan... Sakit hati melihat anak-anak muda yang tak reti menghargai permainan video...



lawak gile la ayat ni,ape la salah bebudak tu men permainan tradisional,kahkahkah

Myza Nova said...

HAHA , bytheway , your entries can release my tension :D

back to top