Thursday, November 4, 2010

Upin & Ipin Agenda Yahudi?



Ni aku amek kat facebook... Baca sampai abes dulu...


*****************************************************************

**SEBELUM TU SAYA MOHON MAAF JIKA INI BERLAKU KEPADA PEMINAT SIRI INI DAN JANGAN CEPAT MELATAH..ISU INI BELUM LAGI DIKETENGAHKAN LAGI  TAPI INSYALLAH SEMUA INI ADALAH QADA DAN QADAR ALLAH YANG MENENTUKAN DAN BUKAN KEBETULAN ATAU TAK DISENGAJAKAN...***


***AKU DAPAT PON SECARA TAK SENGAJA DARI WEB KONSPIRASI YAHUDI***


Sebutlah Uffin bukan Upin

Upin dalam bahasa Aramaic bermaksud "Aku benci Rasul." 

Sebutlah Ariffin bukan Ipin
Ipin dalam bahasa Syriac bermaksud " Aku suka Israel ."


Ini diburukkan lagi oleh penggunaan huruf "U" pada baju Upin dan "I" pada baju Ipin."U" bermaksud " USA ""I" bermaksud " Israel "

Terbuktilah bahawa Upin & Ipin juga merupakan agenda tersembunyi Yahudi dalam melemahkan akidah umat Islam. Mereka menggunakan Upin & Ipin sebagai jarum halus terbaru setelah mereka gagal dalam misi Pokemon, Doraemon,Digimon dan Mamula Moon.

LAGI SATU :

Baru-baru ini Syarikat Apple telah melancarkan iPhone 4g. Diharap ikhwah danakhawat semua dapat sama2 memboikot iPhone 4g kerana ia sebenarnya adalahagenda yahudi. ' i ' pada perkataan iPhone sebenarnya merujuk kepada ' Israel ' .4g pula bermaksud "god, gold, glory and girl". 
kalu kamu benar2 cintakan Allah dan rasul, sila sebarkan kepada semua umat Islam kalau tidak solatkamu tidak sah selama 40 hari 40 malam.

*****************************************************************

Apa yang korang rasa bila baca semua ni?





Sedih kan... Orang kita yakni meLAYU memang suka menjatuhkan sesama bangsa... Pantang melihat orang lain berjaya mesti ada si bangsat yang nak menjatuhkannya... Kartun macam ni pun boleh kata agenda Yahudi... Yang Islamic Fashion Festival tu agenda apa pulak? Tengok anak-anak Melayu pakai legging pergi jalan-jalan tu takde pape pulak... Upin Ipin tu kira kartun paling berjaya kat Malaysia ni, tengah nak naik dah ada yang nak condemn... 

Mungkin benar ada maksud dalam bahasa lain... Tapi jangan jadikan satu kebetulan itu satu kepercayaan... Ni memang sikap orang meLAYU... 
Kalau makan pindah-pindah tempat nanti kahwin ngan orang jauh... 
Kalau makan guna dua pinggan, nanti kahwin dua... 
Kalau asah pensel dua-dua belah nanti mak bapak cepat mati... 
Kalau duduk atas bantal nanti buntot kena bisul... 

Kalau tengok Upin Ipin, nanti kira murtad la?

Lagi satu, yang menulis note ni sape sebenarnya? Adakah dia seorang wali atau ahli sufi yang mempunyai kuasa untuk membatalkan solat seseorang? 40 hari 40 malam... Lama tu... Maknanya kalau dah tertengok Upin Ipin tu tak payah semayang dah la... Nanti tak diterima... Kalau tertengok iklan dia mungkin 30 hari 30 malam kot... 

Banggalah dengan hasil anak-anak muda kita yang betul-betul berjaya... Buang jauh-jauh hasad dengki tu... Kalau Usop Sontorian, Kacang, Yokies, Kluangman tu Yahudi gak ke??




Dan lagi satu, credit to IQbal Zarin... Dia yang informkan hal ni...
 Terima kasih kepada beliau...



P/s: Lagi sekali aku nak highlight,
JANGAN JADIKAN KEBETULAN ITU SATU KEPERCAYAAN

63 comments:

Anonymous said...

kdg2 kita berfikiran terlampau kreatif

ingt lg psl kasut crocs?rmai ust berpendapat kita ni terlampau kreatif..pk bukan2

Shiela Latif said...

macam macam ada...sampai ke situ pemikiran kan?...pelik??...festival islamik tue yang sepatutnyer di ketengahkan...sudah terang lagi bersuluh

+amiera+ said...

liiiikkkkkkeeeeeeeeeeeee!!

buDAK keCIK said...

ceit.setahu ak la upin ipin tu, org melayu yg cipta~!

cmne la bley kata agenda yahudi??

kite kna support org kite..

Faiz Tapit said...

tu la pasal... mgarut je taw nye... nek menyampah aku

syeraRAWRR said...

so jgn cpat pecaye. ye dak!

gadis yang ingin kurus. said...

sokong2. kebetulan je. sape la yg rajen sgt nk wt note2 ngarut tuh. tp, wallahualam la. =)

miss asnida hani said...

boleh x nonsense giler?? ntah pape..

tim said...

i like the way you thinking..!!
dah lama perasan benda alah nie.
ada ja benda nak kaitkan dengan yahudi@israel. bukan nak bela tapi apa yang ko cakap tu betul.semua tu kebetulan dan jangan dijadikan kepercayaan..!!

themissingikmal said...

motif la org msia tau bahasa ape tah yg ko tulis tuh...sedangkan byk term bm sendiri yg kite ade je xtau...sumpah mende tuh bullshit!

skati je iphone4g tuh, i = israel...NTAH2 I TUH = IKMAL KE...abes yg 3g 2g tuh nk campak mane? xkn lepas 3g terus 5g? wahahahaha...

dyah pinky! said...

entah apa2 je sekarang ni.
benda yang kecik pun nak besar2kan.
kartun pun boleh jadi jugak ke?
hairan betul.

IQBAL ZARIN said...

wah... ade namaku. hehe... tengs!

lately mostly dri kita da terer pecahkan kod2 yahudi. mane tah belajar. dapat PHd ke? hehe

ubi said...

perghhh..bia btul bro..huhu..
arghh tidakk..hehe..
katun yg best..huhu

Aefa said...

ntah la.. kdg2 manusia terlalu dipengaruhi fikiran.. okey je cerita upin ipin tu aefa tgk.. xde pulak budak2 terpengaruh dgn benda yg xelok..

cik aiNGE said...

haish..org zman skrg, mcm2..
slalu dengki dgn org len yg lebih dr diorg..

thenocturnalzulkhairi said...

kehkehkeh
kenape xcakap katun Yokies tu agenda yahudi jugak??
Y untuk Yahudi..
kehkehkehkeh

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

pelik rase nye..
semuanye agenda yahudi..
ape lagi agenda yahudi ?
cite cuti-cuti cinte ?
bola kampung..
naik menyampah seh !

cello191 said...

nice share.....btol 2...cepat tol nk mlatah pasal isu2 cmni..cuba pk dgn lebih detail...^^

/Dayah//Nurul/ said...

waw, yg pasti kita tau niat motif kita, xkan la mrtad terus tgk upin ipin ni...br prasan i phone camtu jgk ke...tq share

Faiz Tapit said...

ntah... serabut gile kot...

Anonymous said...

tak patut....kalau lah agenda yahudi, adakah yahudi suruh kanak2 p solat tarawikh macam upin ipin buat tym bulan posa??

kalau semua ni agenda yahudi, baik orang tersebut pun jangan ada fb gak..sebab fb agenda yahudi.orang cakaplaa~~~~~

ikut otak matang masing2..sekian terima kaseh. :)

nina syakina said...

thanks... nice info!! huhu

adibabdullah said...

tgk upin ipin(org Islam yg cipta) x trima solat 40 hari 40 mlm??...faiz ckp dpt bnda tu dri fb..fb bkn yahudi ke?? trima pulak solat kalo guna fb yg terang-terangan yahudi 100%??..knp ada duble standard dlm bab ni??

Faiz Tapit said...

ape ko komen ni?

AerOn YOn Arshad said...

betol betol betol. Kalau sume benda nak kaitkan dengan israel sampai bila kita nak maju. nth2 org yg sebarkan risalah tu yg jadi spy israel.huhu

Faiz Tapit said...

mossad kot... hahah

Naurah Napiha said...

hai..macam2..xboleh ke kite menyokong produk malaysia??xde kene mengena langsung tentang israel ke,yahudi ke atau USA..jgn melampau sgt la..kite yg mnjatuh kn balik industri malaysia ni..

h A n Y S said...

aduh~ ni pon nak jadi isu ke.. upin n ipin tu kan macam 1 panggilan manja, macam aku, nama hanisah, mak panggil icah, abes tu, takkan aku nak kena cek sm ada 'icah' tu ade maksud sokong israel ke x? *sigh*
=.='
saya suka makan jelatah,
jangan cepat melatah.
(haha, sedap pantun aku,;p )

Faiz Tapit said...

hahah... kire sedap la jgak pntun tu...

hans said...

hahahaa
secara jujurnya aku baru baca 2 perenggan dan aku rasa macam nak maki2 jer ko sebab percaya benda bodoh yang karut marut nih

nasib aku nih jenis yang akan baca sampai habis dan alhamdulillah ko xpercaya

yups, aku tak tahu lah nih kerja siapa tapi mungkin bangsa Melayu sendiri yang tak boleh duduk diam bila tengok bangsa dia sendiri berjaya....

sampaikan kartun upin dan ipin pun jadi mangsa...Astafirullahalazim...

ko bagitahu dekat orang yang ko copy benda nih...suruh dia bertaubat dan buat benda yang berfaedah lah daripada menipu orang ramai....
haih....

apa2pun alhamdulillah sebab aku bca sampai habis...hehehehe

P/S: Alor Setar! Flight! Banjir! Deepavali! Ketinggalan Betul Aku!

BLADE EDGE said...

salam..

perlukan info tepat berkenaan sesuatu isu tu sblm percaya..jgn cpt melatah dan jgn buat kputusan melulu...

mrfathi said...

Agenda Yahudi?apa2 la...

orang Melayu ni memang.Pantang lihat orang lebih sikit je,mula nak condemn,complain itu salah ini salah...sampai kiamat pun takkan maju bangsa kita ni...dunia2

Amiey White said...

Minat upin ipin :(
uwaaaaa........

Nak panggil faiz - upin la jadi isu x 2 :">

hans said...

faiz..
aku nak copy entry surat berantai nih
nak letak dkt blog aku
sebab ada yg tanya
kalau boleh bagitahu yer

nazalya said...

i like this berganda2..
ahaha..
sian adik kuh..
peminat setia citer nih plak tu..

Anonymous said...

try bace blog keretamayat...da latest entry pon ckp sal teori konspirasi....sbnrnye diorg nie yg suke sgt cari bende2 'tersirat'..padahal bende2 2 xwujud pon...ingat yahudi nak ker tiap2 bulan meeting dalam bilik rahsia n bincangkan cara menghancurkan umat islam melalui pokemon,colgate,upin ipin or ifon?gilerrrr..

ashraf said...

this is epic man!

buatan org tempatan kot yahudi jadahnye. haish...

En iLham said...

aduh memang bongoklah..tak setuju langsung..ape cerita dengan episod upin ngan upin masa puasa dulu??takkanlah agenda yahudi gak nak berdakwah pasal puasa, sahur, terawih kat orang islam..orang yang tulis kat fb tu pun pikirlah dulu sebelum tulis pape

opsss emo plak
papepun aku sokong pendapat ko

Faiz Tapit said...

terima kasih atas komen2 anda sume...
ingatlah,, kte mmg x patot condemn anak bgsa kte sendiri... jgn dengki x bertempat

airazulaikha said...

melayu mudah alpa.
melayu mudah tertipu.
melayu cepat melatah.
xfaham kenapa.
sememangnya kita selalu kena tipu dgn artikel sebegini..
haishhh cess dem dem dem..

Faiz Tapit said...

betol tu airazulaikha!

rossoneri said...

masalahnya ramai sgt org sekarang ni cepat percaya,bukan nak selidik betul2 dulu..kalau org tu cakap benda ni tak halal, terus tak nak guna,bukan nak selidik dulu..

♡ Sutera Kasih ♡ said...

kenapalah ada yg terlalu berfikir kreatif sgtkan huhu..boleh pulak smpai mcm tu..setuju dgn pndpt kmu..JANGAN JADIKAN KEBETULAN ITU SATU KEPERCAYAAN ~

Hanida Lavida Moss said...

entah betul entah tak..

Faiz Tapit said...

mmg x betol pn.. mgarut je

Anonymous said...

tu dikatakan iluminati...

anamizu said...

mmg kreatif betul pemikiran org yg nk jatuhkan bgsa kita ni..hemmm

Bukan Gadis Comel said...

hahahaha! =)

Affan Ruslan said...

hoho. aku aa baca gak. adoi, macam kebetulan je kot

Faiz Tapit said...

xtw la kbetulan ke hape.. tp mmg bongok gak la

Hfz A. said...

bodoh betul la bila fikir balik.
macam mana nak naik bangkit.
fikir benda bukan bukan.
revisionist bodoh.
baik perah akal pergi belajar.
angin betul aku!

Faiz Tapit said...

hahah... tw xpe... bosan aku tgk mende2 camni

Qhamel said...

hush.. rilek la.. xbragak kot ye pn. upin ipin kn org mlaysia yg wt..

i tu bkn mksud dye inteligent ke hape tah ke? knape xckp ice cream ke, kn lg sdap. nk jgk sbot israel tu.

Yaya Zamimi said...

terbaik dr ladang....

JANGAN JADIKAN KEBETULAN ITU SATU KEPERCAYAAN
aku ske ayt nih...

Aunty P Baek :) said...

Nonsense !
btoi ap hak dea na ltk hukum x sah solat tuh ?
da tntu 2 hal kte ngan Tuhan..
ak tgk kt Fb skunk nih byk na bwat umat islam jd was-was na buat itu,xbole,,na bwat ini x bole,,,
ble da was-was paham2 je la,, was-was tuh pagai cpe ??

Faiz Tapit said...

hmm.. tu la pasal... dah byk gile mende2 cmni kt fb skang

Anonymous said...

kebodohan Melayu muslim semakin menjadi2..hahaha...taksub giler ngn benda2 camni..melayu2..duduk la di takuk lama sampai kiamat...biar bangsa cina mentertawakan korang wahai melayu... such a garbage

Amalina Jo said...

dalam btul pemikiran diaorg smpai mcm ni aishh

Anonymous said...

ermmmm xtau r nk percaya yg mne 1...Ya Allah brikanlah ptnjuk kpd hmbaMu.....amiinnn

Anonymous said...

benda yang macam tue pun boleh jugak ada yang terfikir untuk merekanya...haishhh...rekaan semata-mata seumpama fitnah...dosa besar...tak baik betul sape yang buat cam tue :(

Anonymous said...

jgn menjatuhkn agama msg2..apa guna ngara dah merdeka tp pmikiran org kita msh lg djajah?knp perlu nak burukkn agama lain? kalo peganggn agama tuh kuat xkira xkan goyah pndirian tuh wlpun kena pjuk rayu..hish

Amin said...

faking shit org yg buat cite tu

miza&tummy said...

mmg byk benda xleh dipercayai,byk fatwa2 yang direka2 ikut idea dan keselesaan sendiri..
Sebab tu lah alquran dan sunnah jadi panduan :)

back to top