Friday, November 5, 2010

Ucapan Dari Samy Vellu


Si Kacak


Ini adalah ucapan-ucapan dari Incik Samy Vellu merangkap seorang presiden yang tak reti-reti letak jawatan:


1. Commenting on the speed and efficiency of Pos Laju’s delivery system:”Besok kirim, hari ini sampai!” 


2. At a TV interview, when trying to say he was ashamed, he said:”Kemaluan saya besar.” [Yang sebenar dia nak cakap saya malu besar]


3. Samy Vellu once said in a speech:”Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampong di sini.”One Pakcik asked, “Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?”and Samy gloriously replied, “Kalau takde sungai, kita bina sungai!”


4. Samy ’s favorite quote on national television:”Toll naik sikit, manyak marah saya. You ingat semua ini toll saya punya bapa punya kah!?”


5. During the water crisis:”Semua orang diminta jangan membuang aiyerr.” [Yang sebenar dia nak cakap jangan membazir air]


6. Regarding social problems:”..orang-orang muda sekarang banyak hisap dada..” [Yang sebenar dia nak cakap hisap dadah]


7. At a blood donation campaign in Sungei Siput:”..marilah kita semua menderma dara..” [Yang sebenar dia nak cakap menderma darah]


8. At an opening ceremony:”Tuan-tuan dan puan-puan, saudara mara, sesudah semua orang makan kenyang, sekarang kita mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik ke pentas untuk membuka kain.” [Yang sebenar dia nak cakap menarik tirai untuk rasmikan majlis]


9. Commenting about his modesty:”Sebenarnya, kemaluan saya sangat-sangat besar.” [Yang sebenar dia nak cakap dia dapat malu besar]


10. On the leak issue at the Parliament:”Itu attap bocor sebab ada banyak sampah! Awak ingat saya kasi bawa naik itu sampahkah?”

21 comments:

Emilia Emira said...

mmg sgt kacak..ngee~

diamuslima said...

ayo.. lawak doe... klu ade yg sokong dia ni buka blog ko pasti haru wei... hahaha

meela said...

alaa~~ni post yg dulu kn?

+d.O.Y.A.h+ said...

taahiiii

kobEj0rdan~ said...

mari la anak-anak muda kite menderma dare.

Amiey White said...

beliau sangat cumey bila suruh derma dara :D
eh silap darah hahaha

Aida Effarina said...

hahaha. *gelak guling2

tak fasih bm kot..

FaZira HaLiM said...

ala ape nih pais. ni ko dah citer an. ade kat post lame kaw.

takde2, xkire, wat post baru

Faiz Tapit said...

hahaha... kantoi plak dah

platipus said...

terbaik ahhhhhhhhhhhhh

Faiz Tapit said...

heheh... mstilah, sami kan

Hashira Yusoff said...

kah3...apa dia ingat b. malyu dia sudahh ckup baik ka?

NOTHING TO DISPLAY said...

dia memang mcm tu....ahahaha....

Faiz Tapit said...

tw xpe... kah3

manggosteen said...

ini baru namanya cakap serupa bikin..
semua kasi putar!

nadey said...

derma la dara.....hahahahha dems ko ni kuat mengutuk doh hahahaha

Nur Fannun said...

apsal lidah dia tak fasih2 lgi pdahal dh dok bertahun2 kt sni..karam singh walia pun fasih bm siap pndai berperibahasa lagi..aduhai..bhs kbngsaan tak fasih...

Faiz Tapit said...

tu la psal.. kah3

♥cutebabygirl♥ said...

hahahahha
sgt sengallllllll ok!

.s.o.f.i.a. said...

ha ha......... ingat tak ada satu kes dia expose no tepon dia kat tv......

sebelum expose : INGA SAYA TAK BERANI KA? ADA MASALAH BGTAU SAMA SAYA.....

selepas expose : SAYA SAMPAI TADAK SEMPAT REHAT. TENGAH MALAM MSG JUGAK ADA.....

he he... padan muka!! ooops!!

Anonymous said...

punya be......ngappp mcm ni sapa la angkt jd pmimpin.......rosak2

back to top