Tuesday, November 9, 2010

Uji Otak Kamu



Yang ni bukan contest atau pape yang berkaitan ngan contest... 
Ni saje-saje aku buat tuk uji korang ni kretif ke tak... 
Reka dialog Ali kat ruangan komen kat bawah tu...
Mencarut yang tak keterlaluan dibenarkan...
Mencarut yang berlebihan akan dipertimbangkan...
Tak payah buat entri lain, komen je kat bawah ni...
Simple je... Dialog yang lawak sangat digalakkan!

Hadiah: Dapat ucapan terima kasih dari aku

66 comments:

ReNeL Leesa said...

eh.. ney ja kerrrrrr... =p

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

lepas tu kne buat entry pasal nie ke ?

Faiz Tapit said...

tak payah... jgn susah2... heheh

ika~~ said...

Ali(muke garang abes):aah patotla pon ang bagi..utang seploh tahun br teringat nak bayaq?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

Ali : Nie Bukan Duit tpi air kotak perise Durian.. Pandai kau kelentong aku samad( sambil ketok kepala samad kuat2)

grOundnUt said...

Ali : samad...aku sebenarnye tak pernah tengok duit..boleh tak aku nak tengOk duit??

NAJ HEBAT said...

Ali: ah.. tanak lah. tgh banjir ni. air kotor. Aku nampak kau baru kuar toilet tadi. kau beristinjak guna duit tu kan? ee~

lemoc b0NgoK said...

ali: ko amek la samad..ak tol0ng ko ikhlas..

p/s: ini kelakar sebb zaman skang still ad yang t0lak duit..=.='

lemoc b0NgoK said...

ali: k0 gune la duit tuu samad..duit upah tusyen gi ajar si tapit nh melukis..ade ke pat0t die lukis kepala ko berketak2 camtu..dah tuu tangan bersambung ngan kepala...
=.='

y@n@ M!B said...

time kasih la samad..macam tau² je aku x makan mekdi dah sebulan..sob sob..sayang kau ketat-ketat! =P

Noor Faezah Mazli said...

Ali: Eh samad, ko ni dah buang tebiat ke ape?

sarah-najwan said...

Ali: sebelum aku ambil duit ini..aku hendak tanya dahulu.mana engkau dapat duit ini?..halal ke haram.jika halal aku ambil..jika haram..meh sini aku sekeh kepala ko..

p/s: cikgu nk try..hehe

SoutulMujahid said...

aku tak terima la duit rupiah ni

Kupu2 said...

ali: o0o0..berani ko pulangkan duit aku ye slpas ko mengepaw time aku tido smlm.pastu wat muka xbersalah.agak2 ko nak kena tumbok perot laju2 x!!???

Khumaera Ismail said...

ali :: ta na ar..duet saidina na watpe...bukan leh guna kt market msia pun.. =P

Dean winchester II said...

ni je nafkah untuk bulan ni? bpak cikit! (pasangan gay)

nazalya said...

ni duit jutaria aku nih.. sbb tu la aku kalah semalam.. asam dol tol ko.. saje je en nk bg aku kalah..

Daus said...

Peluang baik! Boley aku belanje lisa surihani... haha, akan ku rampas lisa surihani dari faiz..

aida said...

ali: rm10? sorry la. tak main duit kecik kecik ni. (muka penuh riak)

Sab Buenoo said...

ali:: alhamdulillah...^^ tme kasih samad (dgn jujur nya) haha

Anonymous said...

ali: sori ak tak layan duit sikit2 ni..apatah lg pakaian bundle mcm ko..sori not interst,,,, tu bukan taste mak nyaaaaaaaaah..auww...menchik2~

Nafisa81 said...

Ali: jangan nak tunjuk baik sangat...memang duit aku ni kann...utang tahun lepas!!

paDel said...

ali: aku tanak duit tu samad...aku nak kan kau..aku dah lame cintakan kau samad..tengok muke aku ni..dah muke cam perogol kan...


p/s: lawak untuk yg dah sunat je

Amiey White said...

1 )ali : eh , apa lagi jum la kita ke macau judi hahaha 'gelak orang jahat'

2) ali : terima kaseh la samad , aku da lama tunggu kau bayar duit aku ni.

3) ali : mana kau jumpa duit ni? oh ! lupa pulak , kau baru menang loteri hari tu kan.cet!! duit haram

-err...faiz amiey ngah banyak idea la pulak ni hahaha
-saya cuma m'yampaikan apa faiz rasa hahahaha

ariph™ said...

ali membelas kata2 mamat semula
"faker lu, jangan sengaja nak rampas lisa surihani dari gua. gua tak makan rasuah nak jual bini gua"

ali = ariph hensem
mamat = faiz tapet

aNa d'sKoDenG said...

"oOitt...ko nak apa ngan ku ni hah? ko kalo tadak apa²..takdenyer ko nak hulur² duwet gini...ni konpem ada sesuatu ni...konpem..cam aku x tau ko..KEDEMUT kalahkan aji bakhilllll "

Cheqna said...

hadiahnya bagilah signed copy kartun tu dengan "skrip" terbaik..baru bersemangat..hehe..

:-)

samsul siji said...

ali : terima kasih :P

BLADE EDGE said...

"byk tu jer ke?? sikit siot..."

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

i tak sudi, duit ni ko dapat nombor kan kan kan kan

eicahaha said...

ali:hah duet???
ap tuh???

محمد فردوس سعد said...

ko tok sah nak ngutuk aku suh beli weight gain ke ape ke..ko tu pun same siyall..

salykin said...

xpayah ko nk tipu aku la samad..aku kenal smpul duit ry yg bapak aku bagi kat ko...

eNaSaN said...

lor duiT yg ko piNjam lamer tue barU ko dh bayaR...isshhh nasib ko kwn aku..klu x.....errrkkk

/Dayah//Nurul/ said...

ali: terharu nya aku, dpt duit raya hang samad da lama aku tunggu. rezki jgn ditolak, bala jgn nak cari. meh la aku blanja hang mcd ngan duit hang bagi skali nk, jasamu akan dikenang gitu

quemisu said...

ver1
ali: mane ko rembat duit ni samad?

ver2
ali: buang tebiat ape ko ni samad?

ver3:
ali: Sumthing fishy bout u...

syeraRAWRR said...

hak3 kelaka!

MissGabaN said...

Ali : bayar utang ka?hehehe...makasi..

Adawiah Aduah said...

tetibe bini ali datang.
"oooo..kat sini yer abg. ade hati konon nak kat lisa suriani. nak beli ubat jerawat saya pown tak lepas."

ali jawab... "eh yunk... mamat nie gune duit i..sekarang baru die nak pulang kn."

ali :ariph
bini ali : halimah jonggang
mamat :faiz tapet

m.E.e.N said...

ALI ; eeh , takpe la samad .. aku tak nak duet ni .. tapi yang aku nakkan adalah engkau Samad .. rawwwrr~ **nada gay**

F.a.S.h.E.e.H.a said...

Ali : Ko ingat aku bapuk murah? Setelah ko nodai aku, ko nak tutup salah ngko dgn duit ni? Wadefak

Faiz Tapit said...

Kah3!! Fasheeha,TERIMA KASIH!!

aeron yon arshad said...

ali: cmne nak amik duit, tgn pun pendek si faiz ni lukis.Haish! -_-"

Faiz Tapit said...

Hahaha!! terima kasih semua!!
Korang memang kretif!!

Liza@Azel@El said...

Ali: Ceh, tak guna samad. ko bagi duit saidina nie ape kes?

Faiz Tapit said...

Harharhar...
tu duit monopoly lah...
harharhar

Noname said...

duit drpd mne ni samad? kaler ijau pucuk pisang! duit zimbabwe ke? dkat mne kau pow ni???

Anonymous said...

ALI: jom..cam taw2 jer mlm jumaat kan

n90b.pluck said...

ALI: vavi, apsal ko bg ak wet..bak sni

Beeha Cinta Romantika said...

ingt bgoz pew tnjuk2 duik?
bajet r.........

Fit said...

ali : ko ingat aku pengemis tepi jalan ke?? bangkai punye membe!! ptuuiihhh~!!

fathiah said...

sori der, aku x pakai dollar...

Cikgu Farah Hani said...

alhamdulillah..huhu

Anonymous said...

k.tq.esok jgn luper tarikh dan waktu yg sama k

Bella said...

eeeee..duit nie ganti nafkah batin semalm yg ko xkasi ke?(gay)

Tok Shanks said...

ni je ke..?

hOney n' cLOver said...

. . . . . . .(bisu)

Anonymous said...

ALI:oi,bangkai..ko yang curik duit aku eh...mbak sini duit...dengan engko-engko sekali mbak sini...aku nak bagi !@#$%^&*cket ngan ko...
- Bush2!@#$%^& -
/////////////////////////////////////
ALI:jila*e,ko bagi duit mainan ngan aku....sini kau!...!@#$%^&*()
- Bush2!@#$%^& -

sofia nana said...

hanya mampu baca komen2 dan ketawa walaupun lecture ade kat depan . hahahaha

Anonymous said...

dibwah sinaran matahari yg cerah..check
muka Samad tersnyum mcm sgt jujur..check
Samad pas duit kat aku dan aku terima...check

Good, bole aku ajak Lisa g tgk wayang arini...merana la ko Fais Lisa tiggal kan ko n ikut aku nant hahaha

kopqQ said...

kaw bagi jela pade si tapit 2,,aku dengar dye tak cukop duit nak beli laptop baru,,,

lili la said...

ali : tanak la. ko amek la balik.

Anonymous said...

Ali : Alah , setakat kertas putih kau main kaler-2 ngan adik kau jadi duit , siapa nak ? Gi main dengan telur kau tuh .

Anonymous said...

Ali : ( pikir dlm ati),,,erm nasib baik ko bg gak duit ni....lau x jap ag aku nk curi dlm dompet kau...hehe

note : Ali ng Samad ni pencuri :)

cHerRy BerRy LolLypOp said...

eh kau ni samad ke?

miza&tummy said...

Ali : Hai, Azizi Salleh..xnak lah,tu duit ko curi dari tabung surau kan...ala ko amik la duit tu,buat surgery muke ko yang huduh ,x berape nak siap tu...shoohhh2!

back to top